دوشنبه دارویی/ عباس کبریایی زاده، رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت در نشست تخصصی “مدیریت تعارض منافع در سازمان غذاودارو” که امروز با حضور فعالان حوزه دارو و تجهیزات پزشکی برگزار شد، گفت:
🔷علم مدیریت به وسیله کشورهای غربی ساماندهی شد، امروز گفته میشود مدیریت به معنای استفاده بهینه از منابع است.بنابراین بهتر است به مفاهیم بین المللی ارجاع کنیم
🔷آنچه امروز در حوزه سلامت از آن صحبت میشود توسط سازمان جهانی بهداشت به رویه و توصیه تبدیل شده است و باید برای مدیریت تعارض منافع به آن مراجعه کرد.
🔷سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است حکمرانی خوب باید در بستر بدون فساد ایجاد شود، حکمرانی سلامت وقتی میتواند کارآمد باشد که نظام اجتماعی ، سیاسی و فناوری آن کارآمد باشد.
🔷وقتی دولت اعلام میکند به دستگاهی ارز نمیدهد و اجازه کار کیفی هم نمیدهد یعنی فاتحه پیشرفت را خوانده است.
🔷ما دچار چولگی حکمرانی شده ایم که در کل، نظام سلامت گریبان ما را گرفته است
🔷امروز ادبیات علمی شکل گرفت و امیدوارم این موضوع استمرار پیدا کند. ما تا حد زیادی این لوکوموتیو را هل دادیم،
🔷انتقادی که در این نشست شد مبنی بر اینکه بی توجهی به حوزه تجهیزات پزشکی شده، درست یود. امروز حوزه غذا هم رها شده است و خیلی از حوزههایی که از دارو تاثیر گذار تر هستند رها شدهاند.
رفع تعارض منافع به معنای این نیست که کسی رییس سازمان شود که قبلا جایی فعالیت نکرده باشد
دوشنبه دارویی/ محمد عبده زاده، رئیس سندیکای تولید دارو در نشست تخصصی “مدیریت تعارض منافع در سازمان غذاودارو” که امروز به همت دوشنبه های دارویی با حضور فعالان حوزه دارو و تجهیزات پزشکی برگزار شد، گفت:
🔷اگر بخواهیم به عنوان یک ذی نفع وزارت بهداشت صحبت کنم، ابتدا باید ببینیم در وزارت بهداشت چه ساختاری داریم و چه فردی با چه ویژگیهایی برای این ساختار نیاز داریم.
🔷ما یک رگولاتور داریم که به دلیل وظایف متعدد، اولویت های خود را فراموش کرده است. مثلا یک زمانی به دلیل اینکه ساختار سنگین شده است مجبور است از هزینههای دیگر جبران هزینههای سازمانی را کند.
🔷قیمتگذاری، صرفه جویی ارزی، واردات دارو، رییس شورای عالی بیمه، خرید کالا به عنوان دانشگاه علوم پزشکی اینها همه وظایف وزارت بهداشت است که در ساختار خودش شاهد تعارض منافع و مشکلات است.
🔷رییس سازمان غذا و دارو باید به حوزه اقتصاد اشراف داشته باشد، قوانین را بشناسد و مگر می شود که کار اقتصادی نکرده باشد! این موضوع امکانپذیر نیست بحث تعارض منافع نباید منجر به تخریب شود.
🔷امروز ساختاری اداری در وزارت بهداشت و غذا و دارو داریم که باید اصلاح شود و باید ساختار سازمان از فضای اقتصادی وبازرگانی فاصله بگیرد.
🔷امروز نمیتوان گفت که شخصی را به عنوان رییس سازمان غذا و دارو انتخاب کنیم که در هیچ جایی مشغول به فعالیت نباشد، این موضوع امکانپذیر نیست بلکه باید ساختار را اصلاح کنیم و تعارض منافع را مدیریت کنیم.
منبع : دوشنبه های دارویی
💢روابط عمومی انجمن داروسازان ایران
https://t.me/anjomandaroosazaniran